İçeriğe geç

Açıköğretim Sınavına Girmek Için Ne Gerekli

Açıköğretim sınavına girerken ne gerekli?

Sınav başlamadan önce sınav kayıt belgenizi, fotoğrafınızı ve onaylı kimliğinizi masanıza bırakın. Soru kitapçığındaki ders testini cevaplamanız için size ayrılan süre 30 dakikadır. Soru kitapçığınızı aldığınızda, herhangi bir hata veya eksik baskı olup olmadığını kontrol etmek için sayfalara hızlıca bir göz atın.

Açıköğretim sınavına kimler girebilir?

*Açıköğretim, Ekonomi ve İşletme fakültesi mezunları başvuruda bulunabilir ancak halihazırda kayıtlı olanlar başvuruda bulunamaz.

Açıköğretim sınavına nasıl girilir?

– www..tr adresindeki “Açıköğretim Sistemi Sınav Girişi” bağlantısına tıklayarak sınava girebilirsiniz. Sınava nereden girebilirim? – İnternet erişimi olan bir bilgisayar, akıllı telefon, dizüstü bilgisayar vb. kullanarak sınava girebilirsiniz. Sınava istediğiniz yerden, istediğiniz cihazı kullanarak girebilirsiniz.

Açık öğretim kayıt için sınava girmek gerekiyor mu?

Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim Sistemi’ne göre eğitim veren Açıköğretim, İşletme ve Ekonomi fakültelerinin programlarına, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci alınmaktadır.

Açıköğretim sınavında hangi belgeler gerekli?

Adaylar sınava; Fotoğraflı Sınav Kayıt Belgesi ve T.C. Kimlik numaralı geçerli kimlik belgelerinden biri (Nüfus cüzdanı/TC kimlik kartı veya geçerli pasaport) ile gireceklerdir.

Sınava girerken ne lazım?

Öğrencilerimizin sınava girebilmeleri için sınav kayıt belgesi ve T.C. Kimlik Numarasını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Sınav kayıt belgesinde belirtilen kimlik belgesi veya buna eşdeğer diğer bir kimliğe sahip olmanız yeterlidir.

Açıköğretim sınavı 1. oturum kaç saat?

Soru sayısı ve sınav süresi: Her ders için 11 soru vardır ve her oturum için 100 dakika ayrılmıştır. Geçerli bir pasaportla gireceksiniz. Fotoğraflı sınav erişim belgesi ve geçerli bir kimlik kartı olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Açıköğretime nasıl başvurulur?

Adaylar, kayıt adresindeki “Kayıt Otomasyonu” bağlantısı üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “İkinci Üniversite” bağlantısında anlatıldığı şekilde başvuru adımlarını tamamlayarak online başvuru sürecini tamamlarlar.

AÖF sınava girerken neler yasak?

Kağıt, kitap, defter, not vb. belgeler; Pergel, açıölçer, cetvel vb. taşıtlar; Cep telefonu, bilgisayar, tablet, radyo, kamera vb. haberleşme, depolama, kayıt ve veri iletim cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçla kullanılmış olsa dahi silah veya silah yerine geçen aletlerle sınava girilmesi kesinlikle yasaktır.

Açıköğretim sınavına nasıl girilir 2024?

Sınav kağıtlarına web sitemizden ulaşabilecekler. – E-sınav, 1 Temmuz – 31 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında 81 il ve KKTC’de belirlenen e-sınav merkezlerinde yapılacak olup, e-sınav için randevusu olanlar sınava girebilecektir.

Açıköğretim sınava giriş belgesi nereden alınır?

Öğrenciler, fotoğraflı sınav kayıt belgesini www.aof.org.tr adresinden veya AÖF bürolarından alabilirler.

Sınav giriş belgesi nasıl olmalı?

Sınav sırasında adaylar, internet üzerinden aldıkları bu belgelerin renkli veya siyah beyaz çıktılarını yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Belgenin ön yüzünde ÖSYM tarafından belirtilen bilgiler dışında, belgenin ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, harf vb. bulunmamalıdır.

Açıköğretim başvuruları ne zaman 2024?

Dönem (2024/1 Dönemi) Yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ağustos – 22 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem (2024/1 Dönemi) Yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ağustos – 22 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında yapılacaktır.

Açık öğretim kayıt için neler gerekli?

Açık öğretim üniversitesine kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler kayıt için gerekli belgeleri hazırlamalıdır. Bu belgeler arasında lise diploması, kimlik kartı, pasaport, sağlık raporu ve mezuniyet belgeleri yer almaktadır.

Sınavsız açıköğretim okunur mu?

Üniversiteden mezun olan ya da halen üniversite öğrencisi olanların sınava girmeden belirli okullarda belirli programlarda koşulsuz olarak okuyabildikleri açık öğretim sistemidir.

AÖF sınava girerken neler yasak?

Kağıt, kitap, defter, not vb. belgeler; Pergel, açıölçer, cetvel vb. taşıtlar; Cep telefonu, bilgisayar, tablet, radyo, kamera vb. haberleşme, depolama, kayıt ve veri iletim cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçla kullanılmış olsa dahi silah veya silah yerine geçen aletlerle sınava girilmesi kesinlikle yasaktır.

Açıköğretim sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Sınava giriş için gerekli olan bu iki belgeden birinin bile eksik olması durumunda öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler fotoğraflı sınav kayıt belgesini www.aof.org.tr adresinden veya AÖF ofislerinden alabilirler.

Açıköğretim sınavına giriş belgesi olmadan girilir mi?

Açık Öğretim Lisesi kimlik kartı ve sınav kayıt belgesi yanında olmayan öğrenciler, salondaki yoklama listesinde isimleri varsa geçerli bir kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) ile sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

AÖF kimlik kartı olmadan sınava girilir mi?

ATA-AÖF kimlik kartı olmayan öğrenciler, fotoğraf yerine yukarıda listelenen kimlik belgelerinden birini ve onaylı bir kimlik belgesini kullanarak sınava girebilirler. Ara sınavlar dönem sonunda not ortalamasına yüzde 30 etki ederken, final sınavları ortalamaya yüzde 70 etki eder.

Tavsiyeli Bağlantılar: Bengü Ayriliyor Mu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Yapan Escort